مجموعه شعر "ترانه و تروریست" اثر شاعر معاصر کشور، کاوه جبران وارد بازار کتاب شد.
این مجموعه شعر با طرح جلد روح الامین امینی، برگ آرایی عصمت الله احراری و با تیراژ 1000 نسخه از سوی انتشارات امیری منتشر شده است.
کاوه
جبران در باره انتشار این کتاب به خبرگزاری بخدی گفت: "این مجموعه شعر
شامل شعرهای سال های اخیر من است و در قالب های کلاسیک سروده شده است."

کاوه جبران یکی از موفق ترین شاعران معاصر افغانستان است که بیشتر به قالب غزل گرایش داشته و در این زمینه نیز چهره ای درخشان از خود نشان داده است.
پیشتر نیز چند مجموعه شعر از این شاعر مطرح معاصر منتشر شده بود.
کاوه جبران در دهه شصت خورشیدی در پنجشیر به دنیا آمد و بعد از اتمام لیسه وارد دانشگاه کابل شد و در رشته زبان و ادبیات فارسی مدرک لیسانس گرفت.
او همچنین عضو انجمن قلم افغانستان بوده و فعالیت های گسترده ای را در حوزه های ادبی و فرهنگی کشور داشته است.
جبران در عین حال سال ها با معتبرترین نشریات کشور همکاری کرده و در بسیاری از تلویزیون ها نیز فعال بوده است.
این مجموعه شعر که 78 صفحه دارد، 35 غزل این شاعر خلاق را در بر می گیرد.
جبران در یکی از غزل های خیام گونه خود چنین می سراید: "ما جهان را سر یک بوتل کنیاک زدیم/ آتش از این دل شوریده به افلاک زدیم/ دست دادیم، بریدند؛ مگر خاموشیم/ چون به دندان سگی یک سره مسواک زدیم/ به مسلمانی ما یک سر مو شک نکنید/ گرچه صد جمله کفری و خطرناک زدیم
دل ما از غم سرمایه و نان چیر نشد/ درد داریم که بر سینه خود چاک زدیم/ حافظ از صوفی و میخانه و تزویر نوشت/ ما گپ از فلسفه و مردی و تریاک زدیم/ لاله هایی که سر راه شما روییدند/ نیست جز ما که پس از مرگ، سر از خاک زدیم"
انتشار این مجموعه شعر در حالی صورت می گیرد که فرهنگیان و نویسندگان کشور همواره از سیاست های وزارت اطلاعات و فرهنگ به شدت انتقاد کرده و می گویند که این وزارتخانه فاقد هر گونه پالیسی مشخصی در زمینه تقویت و انکشاف فرهنگ کشور است.
بسیاری از کارشناسان نیز از سیاست های دولت در امر فرهنگ انتقاد کرده و ادامه این سیاست ها را به نفع کشور نمی دانند.
این کارشناسان معتقدند که چنانچه دولت پالیسی مشخصی را در زمینه رشد و انکشاف فرهنگی کشور مدون نکند، کشور دچار بحران های فرهنگی و هویتی شدیدتری خواهد شد.
به گفته این کارشناسان چنانچه به جای هزینه میلیون ها دالر برای مصالحه با طالبان، روی فرهنگ کشور سرمایه گذاری صورت بگیرد، ما شاهد کاهش نفوذ طالبان و سایر گروه های شورشی مخالف دولت در کشور خواهیم بود.
این در حالی است که سال گذشته پروفسور برهان الدین ربانی، رییس شورای عالی صلح نیز هدف حمله انتحاری طالبان قرار گرفته و کشته شد.
طالبان نیز همواره دعوت دولت مبنی بر مصالحه را رد کرده و بر تشدید حملات خود بر ضد دولت و نیروهای بین المللی تاکید کرده اند.
در جریان حملات گوناگون طالبان، هزاران تن از افراد ملکی به شمول زنان و کودکان نیز در ولایت های مختلف افغانستان کشته شده اند.